Sobre Nosaltres

Cal Benet

Cal Benet és la casa pairal de la família Vall Cabré de Torroja del Priorat que data del 1792, des de bon principi dedicada al conreu de la vinya, oliveres i fruits secs.

005 SOBRE NOSALTRES 3 FOTO PRÒPIA

Història

En Benet Vall plantà les primers vinyes que a finals del segle XIX patiren el daltabaix de la fil·loxera que canvià la fesomia del pobles i provocà una immigració en massa cap a la ciutat.

Per donar-vos una idea de la magnitud de la tragèdia a l’any 1893 Torroja del Priorat comptava amb 852 habitants, per passar el 1900 a 700h. En l’actualitat compta amb 153 habitants.

 

Diverses generacions

La fil·loxera obliga a plantar les vinyes de nou,  tasca que du a terme en Cristòfol Vall amb el posterior ajut del seu fill Modesto Vall. En Ramon Miró continua conreant les terres a mitjans del segle XX i ampliant la propietat familiar, tasca que des de fa uns anys la duu a terme el seu fill Carles Miró Vall.

Imatges de la nostra història

Què ens diferencia?

Un vi negre per a tot tipus de paladars. Un vi modern però amb història.

De la D.O.Q. Priorat una de les zones més priviligiades del món per crear vins amb personalitat única.

Gràcies a la persistència i arrelament al territori de moltes generacions familiars pertanyents a Cal Benet.

Finques amb vinyes centenàries de carinyena i garnatxa que estan ubicades a Torroja del Priorat i Porrera amb el característic sòl de llicorella i pendents pronunciades propis de la zona.

Compromís i tradició

Aprendre del passat per projectar-se al futur, és aquest el repte que ens il.lusiona i que ens fa fa estar “arrelats al futur”.

 

Beure de la tradició incorporant nous coneixements i noves tècniques per així aconseguir ser més respectuosos i més curosos amb l’entorn que ens envolta, la seva gent i la seva forma de viure.